Ramazanın Önemi

Ramazanın Önemi

 

ey iman edenler! ALLAH (Celle celaluhu ve celle şanuhu)’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. (bakara sûresi 183)

 

oruç, sayılı günlerdedir. sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. (bakara sûresi 184)

imam-ı rabbani hazretleri buyuruyor ki:

mübarek ramazan ayı, çok şereflidir. bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir.

bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. cehennemden azat olur. o oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. o oruçlunun sevabı hiç azalmaz.

bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, cehennemden azat olur.

kur’an-ı kerim, ramazanda indi. kadir gecesi, bu aydadır. ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi.

hurma ile iftar etmek sünnettir. İftar edince, (zehebez-zama’ vebtellet-il uruk ve sebet-el-ecr inşaALLAH (Celle celaluhu ve celle şanuhu)ü teâlâ) duasını okumak, teravih kılmak ve hatim okumak önemli sünnettir.

SÜNNET HATIRLATMA : Baş ağrıdığında tülbent ile sıkıca sarmak sünnet dir.

bu ayda, her gece, cehenneme girmesi gereken, binlerce müslüman affolur, azat olur. bu ayda, cennet kapıları açılır. cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. rahmet kapıları açılır. ALLAH (Celle celaluhu ve celle şanuhu)ü teâlâ, bu mübarek ayda onun şanına yakışacak, kulluk yapmayı ve rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin! Âmin. (mektubat ,1.c. 45.m.)

Özürsüz oruç tutmamak büyük günahtır. hadis-i şerifte, (Özürsüz, ramazanda bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz) buyuruldu. [tirmizi]

(ramazan orucu farz, teravih sünnettir. bu ayda oruç tutup, gecelerini de ibadetle geçirenin günahları affolur.) [nesai]

Sistem: SÜNNET HATIRLATMA : Musibetle karşılaşınca Allah’ı anmak sünnet dir.

(ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonuysa cehennemden kurtuluştur.) [İ. ebiddünya]

(cennetteki güzel köşkler, sözü hoş, selamı çok, yemek yediren, oruca devam eden ve gece namazı kılan kimselere verilir.) [İbni nasr]

 

ramazan ayı'nın önemi,Ramazanın önemi,Orucun Önemi,islami site, islami sohbet, dini sohbet, islami Radyo,,Orucun Önemi,Ramazanın anlamıhttps://www.islamisite.net/wp-content/uploads/2019/05/2912784455_small_1.jpghttps://www.islamisite.net/wp-content/uploads/2019/05/2912784455_small_1-300x281.jpgmuslumangencİSLAMİ SOHBETdini sohbet,islami radyo,islami site,İSLAMİ SOHBET,orucun önemi,ramazan ayı'nın önemi,Ramazanın anlamı,ramazanın önemi
  ey iman edenler! ALLAH (Celle celaluhu ve celle şanuhu)’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. (bakara sûresi 183)   oruç, sayılı günlerdedir. sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye...